Een daktuin of groen dak levert veel voordelen op. Onder één naam noemen we dit gevelgroen. Gevelgroen zorgt voor een mooie, groene look, maar draagt ook bij aan waterbeheer en verkoeling in bebouwde omgevingen. Daarnaast vergroot gevelgroen de biodiversiteit, lost het fijnstofproblemen op en zorgt het voor natuurontwikkeling in de stad. Prachtige voordelen van gevelgroen dus. En als je niet weet hoe je hier zelf aan kunt bijdragen, dan schakel je BTL in. Sinds hun oprichting in 1962 zijn zij experts op alles dat met groen te maken heeft, dus ook gevelgroen.

Een groen dak aannemer

BTL is een groene aannemer met specialisatie in gevelgroen dat bijdraagt aan een klimaatbestendige stad. Zij helpen met het proces van gevelgroen in bouw en aanleg. Ze hebben jarenlang ervaring en kennis opgebouwd om hierbij hun specialistische expertise te kunnen bieden. Architecten en projectontwikkelaars kunnen met de kennis van BTL gevelgroen ontwerpen en technische detaillering van de dakopbouw efficiënt benaderen. Je kunt hier zien hoe BTL gevelgroen op een dak realiseert.

Handreiking natuurdaken voor tips voor jouw dak

BTL is partner van Green Deal Groene Daken en betrokken geweest bij de Handreiking Natuurdaken. In deze handreiking zie je het verschil dat gevelgroen kan maken voor de natuur, zowel in de stad als daarbuiten. Hierin vind je tips over een natuurdak. Denk bijvoorbeeld aan kruiden, grassen en planten op je dak en aandacht voor water-, energie- en gebruiksfuncties op daken. Op deze pagina kun je de handreiking downloaden. BTL heeft specialistische kennis van dak detaillering, gevelaansluitingen, dakbedekking, waterhuishouding, irrigatietechniek en beplanting. Hiermee kunnen ze helpen met gevelgroen. Ze werken met hoogwaardige materialen en zorgen dat elke oplossing voldoet aan de hoogste eisen.