Auto Leasen 7

Elektrisch rijden je hoort het steeds meer om je heen en de tijd begint ook meer te komen dat we overgaan van rijden op brandstof naar elektrisch rijden. Het rijden op brandstof is erg slecht voor het milieu en op langer termijn zal dit veel problemen met zich meebrengen, daarom is er vanuit de politiek een plan opgesteld om dit zo goed en zo snel mogelijk te verbeteren. Door het plan zal het steeds moeilijker worden om op brandstof te blijven rijden. Kijk maar naar oude dieselauto’s die niet meer mogen komen in bepaalde steden. Daarnaast kun je ook alleen nog maar elektrisch leasen, zoals een Kia E-Niro lease auto.

Tot wanneer mogen we op brandstof blijven rijden?

Tot wanneer we op brandstof mogen rijden, is nog niet bekend. Wel is er bepaald door de rijksoverheid om in 2050 helemaal geen CO2 meer uit te stoten. Om dit doel te bereiken, is er een termijn gesteld om dit langzaam te kunnen behalen. Zo kun je alleen nog maar auto’s leasen. Meerdere automerken produceren daarom nu ook elektrische auto’s. Een Kia EV6 Lease auto is daarvoor erg populair. Daarnaast is er een termijn gesteld, dat er vanaf 2035 geen nieuwe auto’s meer gemaakt mogen worden die nog CO2 uitstoten. Dit betekent dat er dan geen nieuwe diesel of benzine auto te verkrijgen is op de markt.

Is leasen beter voor het milieu?

Leasen heeft zeker voordelen voor het milieu. Nu is het niet direct als je een auto leaset dat het beter is voor het milieu, dit is afhankelijk van wat voor auto je leaset. Tegenwoordig kun je geen diesel of benzine auto’s meer leasen, dit zal daarom ook een positief effect hebben op het milieu. Je kunt namelijk alleen nog maar hybride of elektrisch leasen. Bij een hybride auto heb je alsnog brandstof nodig, maar dit is al een stuk minder dan bij een normale brandstofauto. Het andere deel bij een hybride auto wordt gecompenseerd met stroom. Eerst zal de stroom worden verbruikt, voordat de auto overgaat op brandstof.