Hoera, je bent zwanger! Een indrukwekkende periode, waarin je maanden lang een kindje bij je draagt. Dit is helemaal spannend als het je eerste zwangerschap is en je nog niet goed weet wat je moet verwachten. Er zijn genoeg dingen die je moet regelen voordat de kleine spuit er is en hiernaast moet je ook je eigen gezondheid goed in de gaten houden. Om de zwangerschap makkelijk te doorlopen, geven wij je graag een aantal tips!

Zaken op orde

Als je er achter komt dat je zwanger bent, lijkt het misschien nog heel ver weg voordat de kleine er is. Toch is het belangrijk dat je op tijd begint met alles regelen, zodat je niet aan het eind hoeft te stressen. Zo kun je vast nadenken over de babykamer, namen, geboortekaartjes of over de kinderopvang. Hiernaast heb je ook kraamhulp nodig. Er zijn veel verloskundigen praktijken te vinden, dus begin vast met zoeken naar een praktijk die bij jou past. Kijk bijvoorbeeld naar verloskundige Den Haag of een andere plek bij jou in de buurt en wat voor praktijken daar zitten.

Volg je gevoel

Tijdens de zwangerschap zullen je hormonen waarschijnlijk alle kanten op schieten. Zo kan het misschien lastig zijn om sommige keuzes te maken. Maar een tip die we hierbij willen meegeven: volg je gevoel. Luister naar jezelf en wat jij belangrijk vindt voor je kindje. Als jij zaken anders ziet dan bijvoorbeeld je partner, probeer het er dan samen over te hebben en tot een compromis te komen. ook als het gaat om opvoeden heeft iedereen weer een andere visie. Vertrouw hierbij op jezelf.

Gezonde levensstijl

Dit is natuurlijk algemeen bekend, maar als je zwanger bent moet je ook goed letten op je levensstijl. Dit betekent onder andere niet roken en niet drinken. Maar ook dat je voldoende beweging krijgt, goed slaapt en lekker in je vel zit. Doe daarom ook dingen tijdens de zwangerschap waar jij gelukkig van wordt. Geniet van je zwangerschap!