notariswoning-bouwen

Als je kiest voor een nieuw huis bouwen, wil je waarschijnlijk ook de kosten weten.
Huis bouwen kosten worden berekend aan de hand van allerlei factoren.
Misschien wil je wel een heel milieuvriendelijk en duurzaam huis.
Daarnaast hebben uiteraard de grootte en de afmetingen van het huis ook een rol in de kosten van het huis.
Als je een adviseur hebt, zullen de kosten duidelijk in kaart worden gebracht. Op die manier weet je gelijk wat er op je pad zal komen.

Check, check, dubbel check

Als je de huis bouwen kosten yoverzichtelijk zou willen hebben, kun je ook een handige, financiële checklist aanvragen. Hierin heb je handige kolommen, waardoor het een overzichtelijk schema wordt.
Je kunt alle kosten invullen in de lijst. In de tweede kolom staan vinkjes bij de kostenposten die inclusief zijn. Deze kosten gaan over de tekening van de woning, het indienen van een bouwaanvraag bij de gemeente en het vervolg van het vergunningstraject.
Zodra je kiest voor een sleutelklare afwerking (dan hoeft er vrijwel niks meer te gebeuren), heb je inclusief constructeurskosten, BENG berekening, sonderingen, tegelwerk, sanitair en schilderwerk.

Droomhuis met bijbehorende kosten

Er is ook een andere manier om de huis bouwen kosten te kunnen berekenen.
Er kan een overzicht worden bijgehouden door een bedrijf met de woningen van vorige opdrachtgevers. Dit overzicht zal wekelijk worden vernieuwd.
Eén basismodel zal als uitgangspunt worden genomen. Er zitten filters bij, waardoor je een woning kunt vinden die helemaal bij jouw wensen past. Als je een woning aanklikt die jou aanspreekt, kun je er opklikken om informatie over dat huis op te vragen.
Hierbij verschijnen er ook foto’s en je zou een aanvraag kunnen naar de prijzen en andere informatie over dit huis.
Op deze manier krijg je ook een indruk van het huis van jouw dromen en de bijbehorende kosten.