muggen bestrijden

We hebben allemaal wel eens een muggenbult gehad. Sterker nog: je ontkomt er soms niet aan. De ene persoon wordt meer gestoken door muggen dan de ander, maar we weten wel allemaal zeker dat we er liever helemaal niet door gestoken worden. Daarom zijn er talloze manieren om van deze kleine rotbeesten af te komen. Maar welke manier van muggen bestrijden past bij jou? 

Deet is altijd populair

muggen bestrijden

Een van de meest gebruikte manieren om muggen te bestrijden is met deet. Dat is tevens een methode die veel door kampeerders wordt gebruikt. Deet is een speciaal stofje waar muggen een vreselijke hekel aan hebben. Het wordt onder andere in de vorm van een spray verkocht. Die spray kun je het beste op je huid smeren, dan blijven de muggen ver weg. Het nadeel is dat wanneer je een stukje mist, ze alsnog daar kunnen prikken van tijd tot tijd. 

Gebruik een klamboe

Een andere populaire manier om niet wakker te worden van gezoem en geprik is door een klamboe boven je bed te hangen. De klamboe is een soort doorzichtig net dat je om je bed heen hangt. Muggen kunnen daar niet doorheen komen en kunnen je dus ook niet prikken.