anti snurkbeugel

Wist je dat veel mensen snurken? Maar dan ook echt veel. Meer dan de helft van de Nederlanders snurkt structureel of wel eens. En dan is er waarschijnlijk nog een deel dat snurkt maar het niet durft toe te geven. Deze mensen kunnen dit probleem echter allemaal oplossen met de anti snurkbeugel. Een anti snurkbeugel zorgt ervoor dat je minder of helemaal niet meer snurkt.

anti snurkbeugel

Hoe werkt het?

Een anti snurkbeugel zorgt ervoor dat snurkklachten geen kans krijgen. Het is een mondprothese die de onderkaak gedurende de nacht lichtjes naar voren houdt. Hierdoor blijft de keelholte volledig vrij en vindt er geen gesnurk plaats. Een anti-snurkbeugel is zowel effectief voor snurken dat ontstaat ter hoogte van het zachte gehemelte en de huig als bij de achterkant van de tong en het strottenklepje. Veel mensen die snurken hebben echter last van hun tong. Deze wordt dk gedurende de nacht en veroorzaakt dat ronkende geluid.

anti snurkbeugel

Een anti snurkbeugel op maat

Er zijn anti snurkbeugels te koop die niet op maat zijn. Dat kun je proberen maar er zijn twee problemen:

  • de kans dat de beugel past, is klein
  • een niet passende beugel werkt minder goed of niet
  • het is niet comfortabel voor je gebit

Een anti snurkbeugel moet natuurlijk wel echt goed in je mond passen. Niet alleen omdat deze anders niet effectief is maar ook omdat het heel vervelend is als een beugel niet goed past. Dat zit gewoon niet lekker.