snowboards

Wanneer je van de bergen af gaat glijden is het van belang dat je goed bent beschermd en de juiste kleding draagt. Qua bescherming is een snowboard helm erg belangrijk. Op de piste zien we vaak dat mensen alleen een mutsje dragen, toch is dat niet zo verstandig. Wanneer je een ongeluk overkomt terwijl je een helm draagt, kan dit veel gevolgen voorkomen. Je komt er dus achter dat een helm dragen van noodzaak is. Wanneer je de helm draagt, moet deze goed strak zitten, hij mag niet verschuiven. Verder mag de helm niet te zwaar zijn en is het belangrijk dat de helm bestaat uit flexibele en afgeronde delen. Ook is het van belang dat de helm beschermt tegen de kou. Wat heb ik nog meer nodig als ik ga snowboarden?

De juiste snowboard schoenen

Wat ook bij veilig snowboarden komt bij kijken is natuurlijk wat voor snowboard schoenen je draagt. Snowboard schoenen zijn steviger dan je normale sneakers en de verstelbare veters zorgen voor het ultieme comfort. Het is belangrijk dat je de juiste maat snowboard schoenen draagt. Maar hoe weet je dan wanneer ze goed passen? Ze moeten natuurlijk niet te wijd zitten. Wanneer je nieuwe schoenen koopt kan het zijn dat ze in het begin wat strak zitten, maar zodra je ze hebt uitgelopen zijn ze goed. Je weet dat je de juiste maat hebt, als je tenen de voorrand een beetje aanraken. Verder mogen je hielen niet omhoog komen wanneer je gaat lopen. Zo hebben ze een stevige en ondersteunende pasvorm.

De juiste snowboard bindingen

Wat je ook moet doen om veilig te gaan snowboarden is, de juiste snowboard bindingen kopen. Ook hierbij geldt dat je de juiste maat moet hebben voor de uiterste bescherming. Een te grote of te kleine binding kan jouw snowboard prestatie beïnvloeden. Verder moet de binding uiteraard op het snowboard zelf kunnen aansluiten. Snowboard bindingen zijn te verkrijgen in de maten S, M en L.  Deze kunnen afwijken van je schoenmaat. Het is dus belangrijk om ze altijd even goed te passen en er een beetje mee rond te lopen om te zien of ze comfortabel genoeg zijn en de bescherming bieden die ze moeten bieden.