De airco is een belangrijk onderdeel van je auto. Een airco blaast lucht in je auto, zorgt voor verkoeling in de zomer en bepaalt daarmee de binnenzijde van je auto. Je wilt natuurlijk niet dat er een muffe geur uit de airco komt of dat de airco midden in de zomer niet meer werkt en dus is het belangrijk zo nu en dan je airco te laten bijvullen. Laat je airco bijvullen Roermond bij Autoparts.


De functie van een airco
De airco is cruciaal voor de regulering van de temperatuur in je auto en bepaalt ook de luchtvochtigheid. In de airco zit een koudemiddel, die zorgt voor de verkoeling van lucht. Dit koudemiddel kan door de jaren heen verdampen of zelfs weglekken. Lekkage kan er voor zorgen dat je koudemiddel sneller afneemt dan normaal, tot 10% per jaar. Dit levert drukverlies op en dat zorgt op zijn beurt weer tot minder koele en eventueel muffe lucht.

Airco bijvullen in Roermond
Het is daarom van belang je airco af en toe te laten bijvullen en dit kan bij Autoparts in Roermond. Vakspecialisten staat hier dagelijks voor je klaar om de airco te onderhouden en bij te vullen met koudemiddel waar nodig.