stapelbed

Als je een kleine woning hebt en toch veel slaapplekken wil hebben, dan biedt een stapelbed de oplossing. Hoewel je bij een stapelbed wellicht meteen denkt aan een kinderkamer, kun je het ook prima voor een logeerkamer gebruiken. Een stapelbed is bovendien op verschillende manieren ruimtebesparend.

Stapelbed voor de kinderkamer

stapelbed

Allereerst is een stapelbed natuurlijk uitermate geschikt voor een kinderkamer. Nooit meer zullen de kleintjes ruzie hebben over wie in het grootste bed mag. Nooit meer zal de kamer te klein zijn om te spelen door alle spullen die erin staan. Een stapelbed is immers twee bedden in één, en die bedden zijn ook nog identiek. In veel gevallen bevat een stapelbed bovendien extra opslagruimte dankzij laden onderin. Ideaal voor al dat rondslingerend speelgoed!

Stapelbed in de logeerkamer

Het gebruik van een stapelbed hoeft niet beperkt te blijven tot de kinderkamer. Er zijn ook stapelbedden met afmetingen te koop waar volwassenen prima in kunnen slapen. Zo maak je van de logeerkamer een ruimte waar meerdere vrienden kunnen blijven slapen als ze geen zin hebben om naar huis te rijden. 

stapelbed

Je kunt stapelbedden in allerlei kleuren en materialen kopen. Dat maakt ze uitermate geschikt voor elke ruimte omdat je het bed immers kunt aanpassen aan het interieur van de ruimte. In een kinderkamer kies je wellicht voor fel groen of zuurstokroze. In een logeerkamer is een neutrale kleur mooier: dit geeft een klassieke uitstraling aan de ruime in een handomdraai.