Eiken panelen

De mens gebruikt hout al heel lang. Het is dus niet bijzonder dat het vaak onze keuze is voor het bouwen van huizen, hutten, schuren, tuinen en nog veel meer. Houten panelen zijn een van onze keuzes hoe we hout gebruiken, deze panelen zie je overal. Je ziet ze het vaakst op de vloer of aan de muur met allerlei verschillende grootten, maten, kleuren en patronen. Veel mensen nemen veel tijd om bij de bouw, restauratie of aanpassing van het huis goed te onderzoeken wat soort panelen ze willen. De kwaliteit van het hout is erg belangrijk. Stel je voor als je deur langzaam zijn kleur en stevigheid verliest vanwege een lagere kwaliteit hout, dat zou een groot probleem zijn.

Buiten ook hout

In de tuin en in de stad is er ook veel hout te vinden. Denk aan een terras, hekken in tuinen, en tafeltjes bijvoorbeeld. Terrassen hebben dus vaak veel met hout te maken. Ze kiezen mooi hout binnen of buiten dat je aandacht trekt. Er zijn dan niet veel houten panelen maar wel vaak veel houten tafeltjes en stoelen die er bij passen. Sommige restaurants kiezen om het hele restaurant van binnen met hout te bedekken, dit is populair bij cafés. In cafés vinden ze gezelligheid en de esthetiek belangrijk.

Waarom hout?

Er zijn erg veel materialen in de wereld. Hout is er maar een van. Dus waarom gebruiken we zo veel hout? Het antwoord is simpel. Hout is goedkoper dan andere soorten bouwmaterialen. Niet alleen dat maar ze zijn vaak ook mooier dan het alternatief. Stel je voor dat je vloer van metaal is gemaakt. Niet alleen is dat minder mooi, maar kan het problemen zorgen met temperatuur. Hout houdt warmte niet goed vast, waardoor de temperatuur lager en comfortabeler is. Met een metalen vloer zou je gelijk merken dat het erg warm is op warmere dagen. Hout is dus van erg belang, zonder het zou de wereld er veel anders uit zien.