Soms heb je dat gevoel dat je toe bent aan iets nieuws. Misschien zijn de klassieke zwart witte tegels die je hebt in je keuken niet meer de tegels die bij je passen. Misschien ben jij eigenlijk helemaal niet zo klassiek en wil je iets stoers zoals een betonlook verf op je muur. Door de jaren heen verander je en je omgeving verandert met je mee. Iets wat je vijf jaar geleden leuk vond kan nu helemaal niet meer bij je passen en dat is oké. Dat kan juist heel verfrissend zijn om met een schone lei te beginnen.

Waar ben je aan toe?

Dat gevoel van iets nieuws willen in je omgeving begint altijd met een moment van inspiratie. Dat gevoel van energie door je lichaam als je een goed idee hebt is heerlijk. Je ziet iets op straat of waar dan ook en denkt bij jezelf ‘hé, dat wil ik ook’  of je bedenkt het ter plekke in het hier en nu ‘ja, dit wil ik’. Dan begin je natuurlijk met het bedenken van wellicht een nieuwe kleur. Misschien wat mooie beton cire kleuren? Of je gaat voor een  kalkverf? Fijn is om in ieder geval een plan van tevoren te hebben van wat je wilt en hoe je het gaat aanpakken. Het herinrichten van je eigen keuken is haalbaar, maar het moet niet eindigen in een drama, dus maak een plan en kijk van tevoren goed wat je nodig hebt. Je hoeft niet alles alleen te doen.

En dan nu beginnen

Hoe klus je in je huis? Door natuurlijk gewoon te beginnen met klussen. Heb je een plan van wat je wilt doen en hoe je het aan wilt pakken. Bijvoorbeeld zoals met schilderen. Pak je kwasten, rollers, plak alles af en ga ervoor. De verf erbij en ga lekker aan de slag. Eenmaal als je bent begonnen met werken is de kans groot dat je lekker in een flow zit.