Steunzolen op maat van Goessens Podologie , ook wel orthopedische inlegzolen genoemd, zijn speciaal vervaardigde inlegzolen die zijn aangepast aan de unieke vorm en behoeften van je voeten. In tegenstelling tot standaard inlegzolen die je in de winkel kunt kopen, worden steunzolen op maat gemaakt door een podotherapeut of orthopedisch specialist. Maar wat maakt deze op maat gemaakte zolen zo bijzonder en waarom zou je ze overwegen?

1. Precieze Pasvorm

Een van de belangrijkste kenmerken van steunzolen op maat is de precieze pasvorm. Voordat ze worden vervaardigd, zal een specialist een grondige beoordeling van je voeten uitvoeren, inclusief het nemen van afdrukken of scans. Hierdoor kunnen de steunzolen exact worden aangepast aan de vorm en grootte van je voeten, waardoor ze comfortabeler zijn om te dragen.

2. Gerichte Ondersteuning

Steunzolen op maat worden ontworpen om specifieke problemen of aandoeningen aan te pakken, zoals platvoeten, hoge bogen, hielspoor, en meer. Ze bieden gerichte ondersteuning op de juiste plaatsen om de druk op je voeten te verminderen en de juiste uitlijning te bevorderen. Dit kan helpen bij het verlichten van pijn en het voorkomen van blessures.

3. Comfort en Duurzaamheid

Doordat steunzolen op maat zijn gemaakt met hoogwaardige materialen en vakmanschap, bieden ze doorgaans een hoog niveau van comfort en duurzaamheid. Ze zijn ontworpen om lang mee te gaan, zelfs bij dagelijks intensief gebruik.