pexels-kindel-media-9044050

Een opzetzwembad in de tuin, of een opblaasbare jacuzzi, we willen het allemaal. Maar het onderhoud houd ons vaak tegen. Hoewel dat helemaal niet nodig is. Het onderhoud valt eigenlijk best mee wanneer je er regelmaat in houd. Het vuil eruit vissen met een netje bijvoorbeeld, kost vaak maar een paar minuten van je dag en dat scheelt al een hoop in onderhoud.

Onderhoud van een opzetzwembad

Naast het vuil eruit vissen met een netje heeft een Intex zwembad nog wel een beetje meer aandacht nodig. Zo is het belangrijk om het water op de juist pH-waarde te houden, zodat het water het gezondst is. Net als de chloorwaarde. Wanneer deze niet op peil zijn, kun je chemicaliën als chloor en pH+ of pH- toevoegen om het weer op de juiste waarde te krijgen. De filter werkt ook hard, dus het is belangrijk om af en toe te checken of deze schoongemaakt moet worden of dat hij niet verstopt zit. Om het zwembad verder schoon te houden kun je met een bodemzuiger het vuil eruit halen. Het gebruik van een afdekzeil is aan te raden.

Opblaasbare jacuzzi onderhouden

Het gebruik van de opblaasbare jacuzzi is heerlijk, maar alleen wanneer alles schoon is. Het onderhoud van een jacuzzi vraagt niet veel. Het water schoonhouden met een netje is een regelmatig klusje, maar duurt niet al te lang. Net als bij het zwembadfilter doet een filter in de jacuzzi ook veel werk, dus ook hier is het belangrijk om deze af en toe na te kijken. Het beste voor het water is dat je het om de drie maanden vervangt, en wanneer het water er dan toch uit is, kun je hem ook gelijk even goed schoonmaken. Om er zo min mogelijk vuil in te krijgen kun je gebruikmaken van een afdekzeil, zo voorkom je groot en veel vuil.