Adverteren in de buitenlucht kan veel meer zijn dan alleen een medium om producten of diensten onder de aandacht te brengen. Daar waar steeds meer mensen realiseren dat verbondenheid en gemeenschapszin creëren serieuze factoren zijn voor ons welzijn, beschikken merken over een unieke mogelijkheid om een brug te slaan tussen commerciële belangen en maatschappelijke verbinding. Maar hoe doe je dat? 

Lokale relevantie is cruciaal 

Om een band met de gemeenschap te smeden, moet de reclame lokale relevantie bieden. Dit kan onder meer het erkennen van lokale evenementen, culturen en overwinningen betekenen. Zie het zo: een reclamecampagne die een lokaal sportteam feliciteert of een plaatselijk festival viert, zal eerder een snaar raken bij de bewoners. 

Inclusiviteit en diversiteit 

Buitenreclame die verschillende groepen mensen toont – ongeacht hun afkomst, geslacht, leeftijd of religie – is in staat om een bredere groep aan te spreken een gevoel van inclusiviteit te bevorderen. Het is een teken dat iedereen wordt gevierd en erkend. 

Interactieve elementen 

Stimuleer interactie met het publiek. Of het nu gaat om een QR-code die mensen naar een lokaal evenement leidt, of een krijtbord waarop mensen hun gedachten kunnen achterlaten; interactieve elementen maken reclame memorabel en betrekken de gemeenschap actief. 

Vertel echte verhalen 

In plaats van de focus te leggen op geënsceneerde of overdreven beelden, kan het delen van echte verhalen van lokale helden of evenementen een sterkere emotionele verbinding met de gemeenschap teweegbrengen. En gelukkig voelen veel mensen zich aangetrokken tot echtheid en authenticiteit. 

Ondersteuning van lokale initiatieven 

Laten zien dat je merk lokaal betrokken is, kan een lange weg gaan. Dit kunnen merken bijvoorbeeld doen door lokale initiatieven te ondersteunen; of het nu gaat om liefdadigheidsinstellingen, scholen of milieuprojecten. Het is een goed signaal dat je merk niet alleen geïnteresseerd is in verkoop, maar ook in de ontwikkeling van de gemeenschap en het bevorderen van een gezonde leefomgeving.  

Breng Samen, Blijf Zichtbaar 

Wil je jouw merk laten schitteren, lokaal en/of nationaal adverteren en tegelijkertijd de gemeenschap samenbrengen? Met JCDecaux maak je van buitenreclame Den Haag en adverteren in vele andere steden een verbindend kunstwerk. Neem vandaag nog contact op en maak het verschil op straat!