Wanneer je bijvoorbeeld in een flat of appartement woont, wil je als het lekker weer is in de lente of in de zomer ook lekker naar buiten. Een enorme tuin heb je niet in een flat, maar wel een balkon. Dit wil je natuurlijk ook gezellig maken om er fijn te kunnen zitten. Alleen, met je partner of gezellig met familie of vrienden. Wat is nou de beste manier om met deze beperkte ruimte om te gaan en wat zijn handige en niet te vergeten: Veilige oplossingen? Het moet tenslotte wel voor iedereen leuk blijven! Zo is een hekwerk voor een Frans balkon heel veilig en fraai om te zien.

De basis van je balkon

Misschien klinkt het saai, maar het is wel erg belangrijk: Begin eens met een balkonhek. Om te beginnen met veiligheid voor bijvoorbeeld je huisdieren of voor kleinere spulletjes die niet omlaag mogen vallen, zou je op verschillende manieren het hekwerk van je balkon een beetje af kunnen dekken, met rietmatten bijvoorbeeld. Of om het wat kleur te geven kun je er je bloemen aan hangen, zodat deze geen loop- of zit ruimte in nemen, maar wel wat sfeer geven. De vloer is vaak van beton en ziet er niet heel erg sfeervol uit, dan kun je ervoor kiezen om een vloerkleed neer te leggen of om zelf een soort vlonder te maken met kant en klare onderdelen. Wanneer je lekker buiten wil zitten, maar het zo warm is dat je een beetje beschut wil zitten, zijn er zelfs speciale parasols voor balkons op de markt gebracht. Dan kun jij ook comfortabel uit de warmte zitten.

Het echte inrichten

Wanneer je op zoek gaat naar stoelen of een bankje moet je kijken wat je belangrijker vindt: Wil je gewoon lekker even zitten met een bakje koffie en neem jij genoegen met een paar stoelen? Of wil je toch een bankje zodat je meer kunt loungen in je eigen achtertuin. Is er dan geen plek meer voor een tafel? Dan zijn er speciale kleine tafeltjes die je aan het hekwerk balkon kunt hangen. Kleedt tenslotte je balkon aan met wat leuke lampjes, zodat het ‘s avonds zelfs een gezellige plek is, gebruik eventueel wat spiegels voor het ruimtelijke effect en misschien is er nog wel ruimte voor een mooie tuinposter.