Het is niet altijd makkelijk, zeker als je jezelf helemaal niet modieus vindt, om een beetje netjes voor de dag te komen. Ten eerste komt dit omdat het altijd lastig in te schatten welke kleding past bij de gelegenheid. Soms is dit overduidelijk. Een begrafenis, bruiloft of bedrijfsmeeting vraagt om een pak, terwijl een barbeque bij je vrienden natuurlijk gewoon in een t-shirt kan. Maar het overgrote deel valt in de tussencategorie, netjes, maar niet per se een pak. Wat trek je dan aan?

Je probleem wordt groter omdat er ongelofelijk veel kleding te verkrijgen is in de kledingwinkel. Nu ben jij niet bepaald een fashionista en heb je dus geen flauw idee wat je nu zou moeten kopen. Om je een beetje op weg te helpen schrijven we dit artikel. Lees verder voor enkele goede tips.

semi-netjes

Laten we beginnen met de categorie die wij semi-netjes noemen. Bij deze categorie denken we bijvoorbeeld aan een Ralph Lauren polo . De polo’s van Ralph Lauren maken gebruik van goede materialen en zien er verder vrij effen uit, geen gekke fratsen dus. Een Ralph Lauren polo is wellicht netjes genoeg om op een warme zomerdag mee naar werk te gaan, of op de bedrijfsbarbecue te verschijnen. Maar over het algemeen is de polo toch vrij casual.

Netjes maar simpel

Daarom moeten we toch even verder kijken, namelijk naar de wat nettere categorie. Onder deze categorie laten we een overhemd en nette trui vallen, of zelfs een combinatie van de twee. Een overhemd is natuurlijk de meest simpele , maar toch nette optie die iedereen zich kan verzinnen. Overhemden hoef je ook niet per se in het wit te kopen, een leuk patroontje kan ervoor zorgen dat het net iets relaxter oogt. Daarnaast is een nette trui ook een prima kledingstuk voor op werk. Ga je voor iets netters, dan kun je je overhemd altijd nog onder je trui dragen.