Uit een onderzoek van Maurice de Hond is gebleken dat het grootste gedeelte van Nederlanders de Nederlandse zomer het favoriete seizoen vinden. Logisch natuurlijk. Heerlijk de zon die langer schijnt de hoge temperaturen en de bruinere mensen die langs lopen. Bloemen, dieren en de natuur is vol in bloei. Iedereen trekt lekker naar buiten!

Agenda in de zomer

In de zomer trekt iedereen naar buiten en dat is bij ondernemend Nederland niet ongemerkt gebleven. In de zomer worden er 3x zoveel evenementen georganiseerd als in de winter. Muziekfestivals zoals boothstock, dance valley of vunzige duintjes maar ook eet festivals zoals trekfestival waar allerlei food trucks verzamelen en waar mensen onder het genot van een biertje en muziek lekker kunnen smikkelen. Dierentuinen maken ook extra uren. Op een zonnige dag is het vaak 5x zo druk als op een regenachtige dag. Blijdorp huurt bij een zonnige dag steevast extra verkeersbegeleiders in. Wat is er leuker met lekker weer dan naar het strand gaan. Als een Duitser kuiltjes graven, parasol opzetten en bakken in de zon. Er is maar een klein gedeelte van de Nederlanders dat juist naar het buitenland trekt omdat de zomer hun te warm is. Nummer één bezigheid in de agenda van Nederlanders in de zomer is bbq’en. Niet gek natuurlijk lekker eten met vrienden en familie.

Barbecueën

Barbecue aan huis den haag, BBQ in het park in Rotterdam, BBQ thuis of barbecueën bij familie of vrienden. Barbecueën is een bezigheid waar veel Nederlanders het hele jaar naar uitkijken. Het is een hele groep geworden, BBQ’ers. Een groep waar marketeers zelfs op selecteren. Het zijn vaak mannen die net in hun midlife crisis zitten die elke gelegenheid aangrijpen om een groep thuis uit te nodigen en een groot stuk vlees klaar maken. Speciale accessoires en natuurlijk een schort om, om zo professioneel mogelijk over te komen.