huidverzorging acne is belangrijk maar waarom eigenlijk? Acne is een huidaandoening, of wel.. technisch gezien is acne een verzamelnaam voor een grote hoeveelheid verschillende huidaandoeningen. Onder acne vallen verschillende dingen waaronder puistjes, mee-eters, rode bulten enzovoorts. Rondom acne was altijd veel schaamte en geroddel, nu nog steeds wordt het als iets vies en raars gezien. Toch is dat erg raar aangezien ontzettend veel mensen, zowel jongeren als volwassenen er last van hebben gehad. Nu is het zo dat niet iedereen een even heftige acne soort krijgt, maar vrijwel iedereen maakt het een keer mee en toch blijft het raar.

De verschillende problemen en stigma’s rondom acne

Het is algemeen bekend dat jongeren erg wreed tegen elkaar kunnen zijn op basis van een ander zijn uiterlijk. Het hebben van acne is hier helaas geen uitzondering op. Veel jongeren vinden acne iets beschamends en proberen het dan ook zo snel mogelijk weg te krijgen of zelfs te verbergen met een hoop make-up. Helaas werkt make-up vaak averechts en zorgt het voor verstoppingen van de poriën. Acne wordt door veel mensen gezien als ‘vies’ terwijl daar eigenlijk geen oorzaak achter is. Het hebben van acne hoeft namelijk niet direct gelinkt te worden aan een slechte hygiëne.

Acne komt ook gewoon voor bij volwassenen

Een ander stigma rondom acne is dat vooral puberende jongeren er voornamelijk last van hebben. Dit stigma zorgt ervoor dat veel volwassenen zich ‘raar’ voelen wanneer zij acne krijgen. Het klopt inderdaad dat bepaalde soorten acne teruggeleid kunnen worden naar jongeren omdat hormonen de oorzaak zijn. Dit sluit echter niet uit dat volwassenen hier geen last van krijgen. Gelukkig is acne voor zowel jongeren als volwassenen goed te behandelen met huidverzorging acne en zeker niets om je voor te schamen. Met een beetje hulp van goede producten, dermatologen of zelfs tijd is het mogelijk om van de acne af te komen of het te verminderen.