kop staart botsing

Een botsing is het tegen elkaar stoten van bijvoorbeeld voertuigen. Een botsing hoeft niet altijd tussen bijvoorbeeld twee voertuigen te zijn, het kan ook zijn van een voertuig tegen een ander object. Een kop staart botsing kan tot nare gevolgen leiden en het kan veel impact hebben op de mensen die er betrokken bij zijn.

Wat is het?

Een kop-staartbotsing is een van de meest voorkomende auto-ongelukken. Bij een kop-staartbotsing is een botsing met twee voertuigen waarbij het ene voertuig achter op het andere voertuig is gereden. Als de andere partij aansprakelijk is voor het ongeluk, heb je een grote kans op een schadevergoeding. Je hebt recht op zowel een materiële als een immateriële schadevergoeding. Neem altijd contact op met een deskundig die ervoor kan zorgen dat jij het maximale uit je schadevergoeding kunt halen.

Letsels

Er zijn een aantal letsels die veel voorkomend zijn bij een kop-staartbotsing. Hoofdletsel is hier een van. Hoofdletsel is een verzamelnaam voor vele vormen van letsel aan het hoofd. Ook nekletsels komen vaak voor bij deze botsing. Bij een kop-staartbotsing waarbij er sprake is van een geringe energie-overdracht, zal er sprake zijn van gering nekletsel. Verder is wervelletsel een veel voorkomend gevolg van deze botsing. Soms is er sprake van een lichte kneuzing en soms is er sprake van een fractuur van de wervel waarbij sprake is van verschuiving van fractuurdelen of inzakking van het wervellichaam.