4groendak

Mijn vrouw en ik wonen al ruim 15 jaar samen en we zaten eraan te denken om zonnepanelen te nemen. Het probleem is dat mijn vrouw de bloemen op haar dak niet weg wil doen. Ik heb haar al meerdere keren verteld dat ze die ook gewoon in de tuin kan planten. Ik vind zelf ook gewoon dat bloemen in de tuin thuis horen. Dus nu zitten we in een dilemma, het is het een óf het ander.

Waarom mijn vrouw het niet wilt

Mijn vrouw wil nadat ik haar heb verteld over hoe handig zonnepanelen zijn er over nadenken. Ze zei dat ze alleen zonnepanelen zou willen als we nog meer bloemen in onze tuin planten. Ik was het daar niet mee eens, onze tuin zit nu al veel te vol. Er zijn meer bloemen dan loopstukken aanwezig.

Ik vroeg me af waarom die bloemen perse op het dak moesten zijn. Haar antwoord was hoe hoger de bloemen waren, hoe blijer ze zich voelde als ze er naar keek. Ik zie de logica daar niet van in, maar ik heb haar beloofd om er rekening mee te houden. Hoe ik dat ga doen weet ik nog niet, maar opgeven is geen optie.

De juiste middenweg

Na een aantal weken ben ik gewoon naar de winkel gegaan en heb een medewerker mijn probleem verteld. En hij kwam met een geniaal idee, een Sedumdak met zonnepanelen. Het is een dak dat speciaal voor planten en bloemen is ontworpen. Dat was precies wat wij nodig hadden. Natuurlijk heb ik meteen gezegd dat ik er interesse in had.

Toen ik die dag thuis kwam liet ik mijn vrouw weten dat ik een middenweg had gevonden. Trots liet ik haar weten over het Sedumdak met zonnepanelen. Op deze manier kregen we beide onze zin.

In slechts een week of 2 hadden we alles al geregeld, ik had mijn zonnepanelen en mijn vrouw haar bloemen op het dak.