4 groendak

Voor school moest ik een project maken in een groepje van 3. Ik zat samen met twee jongens genaamd Jonathan en Sam. De opdracht was om allemaal iets willekeurigs te bedenken en onze ideeën te combineren met elkaar. Jonathan kwam met het woord pannen, Sam had het over de zon en ik over bloemen. We hadden moeite met iets te bedenken. De docent zei dat we alles mochten verzinnen en dat het “out of the box” mocht zijn. Hij bedoelde hiermee dat alles maar een klein beetje gelinkt kon zijn om goedgekeurd te worden. We dachten al snel aan zonnebloemen en dat breidde uit naar zonnebloemolie in een pan. Maar na een week bleek dat geen goed idee te zijn. We liepen namelijk vast bij het project.

Een nieuw en beter idee

Het was niet te laat om van idee te veranderen, we twijfelden wel of het zou lukken om iets nieuws te verzinnen. We hadden namelijk een week verspild met het uitwerken van een soort zonnebloemolie wat niet heel origineel was.

We probeerden de woorden dus nog een keer te combineren, dit keer kwamen we op het woord “zonnepanelen”. We besloten om dat te gebruiken voor ons project en er later bloemen bij toe te voegen. Bovendien waren zonnepanelen duurzaam en elk duurzaam project krijgt automatisch een hoger cijfer. Het is een soort stiekeme manier om een acht te kunnen halen.

Origineel of niet

We kwamen uiteindelijk op het idee om een dak met zonnepanelen te maken wat speciaal is ontworpen om te versieren met bloemen. We deden veel research naar het beste materiaal voor het dak. We besloten om een Sedumdak met zonnepanelen en bloemen te maken. Helaas kwamen we er vrij snel achter dat dit helemaal geen origineel idee was. Op internet vonden we allemaal sites met informatie over een Sedumdak met zonnepanelen. Gelukkig vond onze docent het een alsnog een goed idee en kregen we een 7,4 voor ons project.