De accountmanager is puur gericht op het klantenbestand van de organisatie. Je kijkt hoe je de klanten het beste van dienst kan zijn. Het gaat om het tevreden houden van bestaande klanten en het werven van nieuwe klanten. Het is een commerciële baan, waarbij je moet luisteren, analyseren, oplossingen moet aandragen, onderhandelen en kunnen overtuigen. Natuurlijk leer je ook veel tijdens de opleiding tot accountmanager bij Fabius opleidingen. Als je houdt van klantcontact en commercieel gericht bent dan is dit de juiste functie voor jou. Daarnaast hebben veel bedrijven behoefte aan accountmanagers, omdat de klanten nu eenmaal erg belangrijk zijn voor de inkomsten van het bedrijf. Zo weet je dat je met een accountmanager opleiding snel aan de slag kan.

Takenpakket accountmanager

Als accountmanager heb je veel contact met klanten, maar het takenpakket van de accountmanager is breder dan dat. Als accountmanager ben je het eerste aanspreekpunt tussen de klant en het bedrijf. De accountmanager analyseert de markt en stelt op basis daarvan een strategisch accountplan op. Daarnaast verzorgt hij of zij de acquisitie door potentiële en bestaande klanten te benaderen. Je beidt ondersteuning aan de klant en signaleert de behoeftes en geeft advies. Bij sommige bedrijven is het zo dat je bepaalde targets kan behalen en leiding geeft aan meerdere accountmanagers. Zo heb je dus een breed takenpakket, waarbij jij je vooral focust op de potentiële en bestaande klanten van het bedrijf.

De opleiding

Allereerst behaal je de opleiding tot administratief medewerker in 30 lessen van 3 uur in 9 maanden tijd. Vervolgens ga je verder met de vervolgopleiding tot accountmanager, die 4 maanden duurt. Zo heb je in 13 maanden je diploma als accountmanager binnen. Meer dan 90 procent van de cursisten slaagt voor deze opleiding, dankzij de kleine klassen en de ervaren en professionele docenten. Je leert tijdens de opleiding onder meer het offerte- en ordertraject, het opstellen van een accountplan, het maken van rapportages en het klantgericht handelen. Zo word je in 13 maanden klaargestoomd tot accountmanager en kan je bij alle bedrijven aan de slag.